http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Organic_Coconut_Oil_i36616_d400x400.jpg OPIS 100% Organiczny olej kokosowy, nierafinowany Tłoczony na zimno Z filipińskich upraw ORGANIC COCONUT OIL jest bogatym źródłem średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych MCT. PURE COCONUT OIL jest doskonały do bezpośredniego spożycia, oraz dzięki wysokiej temperaturze [...]
Witam, Mój problem jest taki jak w temacie, z tym że jestem na diecie białkowej od 36 dni do tego jeżdżę do pracy rowerem gdzie w jedną stronę mam 12 km w dwie daje mi to 24 km dziennie, Praca fizyczna (przy piecu gdzie jest gorąco) do tego robię na odbiorze gdzie na dniówkę przenoszę około 400 szyb przednich od aut. Wylewam ostatnie poty a pomimo [...]
witam, Może głupie pytanie ale też nie bardzo wiem gdzie je zadać. Kupiłem sobie białko z tym że ono stało w sklepie na wystawie, a więc w słońcu i pewnie wysokiej temperaturze, na pudle jest napisane żeby nie przechowywać w słońcu i w wysokiej temp. Moje pytanie, czy to białko może mi zaszkodzić? Drugie pytanie, czy spełni swoje zadanie. Głupio [...]
Witam, Nie bylem pewien w ktorym dziale, bo pytania mam odnosnie wielu kategorii, wiec z gory przepraszam jesli pomylilem. Bedzie duzo czytania, wiec mozecie sobie zrobic kawe, chce doradzic sie tu, bo moi znajomi to wiekszosci ludzie z malym stazem badz z nikla wiedza na ten temat. Moj staz na silowni to okolo 1,5 roku z wieloma przerwami, [...]
[...] użyciu specjalnych mikroporowatych membran. Pozwala to skoncentrować i oczyścić micele kazeinowe oraz oddzielić je od pozostałych składników mleka. CASEIN 100% to odżywka białkowa o niespotykanej dotąd antykatabolicznej sile, która zapewnia trwałe i systematyczne zaopatrzenie mięśni we wszystkie kluczowe aminokwasy. Kazeina micelarna to [...]
[...] dobrej flory bakteryjnej jelit dla kogo wrzodowców, kobiet w ciąży i karmiących, małych dzieci nie dla grubasów, chorych na nadciśnienie i miażdżycę oraz uczulonych na białko mleka MIESZANKI MASŁA I OLEJU 100 g = 540 kcal dostarcza ok. 64 g tłuszczy w tym 30 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 20 g jednonienasyconych kwasów, 8 g [...]
[...] pozbawionego tłuszczu i laktozy, który zawiera wysokoskoncentrowane pełnowartościowe białka kazeinowe w ich najskuteczniejszej, pierwotnej formie. CASEIN 100 to odżywka białkowa o niespotykanej dotąd antykatabolicznej sile, która zapewnia trwałe i systematyczne zaopatrzenie mięśni we wszystkie kluczowe aminokwasy. Kazeina micelarna to [...]
[...] dobrej flory bakteryjnej jelit Dla kogo wrzodowców, kobiet w ciąży i karmiących, małych dzieci. Nie dla grubasów, chorych na nadciśnienie i miażdżycę oraz uczulonych na białko mleka MIESZANKI MASŁA I OLEJU 100 g = 540 kcal dostarcza ok. 64 g tłuszczy w tym 30 g nasyconych kwasów tłuszczowych, 20 g jednonienasyconych kwasów, 8 g [...]
[...] w dość wysokiej temperaturze (smalec,oleje). Zabronione jest natomiast używanie do smażenia masła czy margaryn. Jedynym wyjątkiem może być jajecznica na maśle, bowiem białko jaja ścina się szybciej niż następuje rozkład termiczny masła. O przydatności tłuszczów i olejów do smażenia decyduje głównie skład kwasów tłuszczowych. Szczególnie [...]
[...] w ilości większej niż dzienne zapotrzebowanie zakłóca metabolizm organizmu. Widocznym efektem nadmiaru białka jest powiększona wątroba i nerki. Mit: Zapotrzebowania na białko u sportowców i osób spędzających dużo czasu na siłowni nie może być zaspokojone normalną dietą. Ćwiczący intensywnie, kobiety w ciąży i nastolatki mają rzeczywiście [...]
[...] w dość wysokiej temperaturze (smalec,oleje). Zabronione jest natomiast używanie do smażenia masła czy margaryn . Jedynym wyjątkiem może być jajecznica na maśle, bowiem białko jaja ścina się szybciej niż nastepuje rozkład termiczny masła. O przydatności tłuszczów i olejów do smażenia decyduje głównie skład kwasów tłuszczowych. Szczególnie [...]
[...] spróbowania różnego gatunku morskich ryb, które mają wiele wartości odżywczych, są smaczne i przede wszystkim świeże wędrują na talerz kulturysty. Ryby posiadają wartościowe białko, którego ilość waha się w granicach 6-19g/100g w zależności od gatunku ryby. Białko to zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne (niezbędne), które są konieczne do budowy [...]
Fałszowane odżywki białkowe cześć 2 Dr inż. Maciej Nastaj Adiunkt, pracownik naukowy Zakładu Technologii Mleka i Hydrokoloidów na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Technolog żywności i żywienia człowieka, dietetyk, autor wielu publikacji z zakresu właściwości funkcjonalnych białek serwatkowych, [...]
[...] czyli demineralizacja prowadząca do rozmiękania i deformacji kości. W starszym wieku dochodzi do osteoporozy, czyli utraty masy kości (składników mineralnych i matrycy białkowej). Złamania kości są tym częstsze, im mniejsza jest gęstość kości osiągnięta w okresie rozwojowym. HIPERKALCEMIA (nadmiar Ca) Przy prawidłowym żywieniu nie [...]
[...] wartości odżywcze może posiadać zakupiona w sklepie surówka, która na klienta czeka kilka lub kilkanaście dni w rozświetlonych do maksimum ladach chłodniczych. Cenne białko Popełniając wiele błędów w procesie przygotowywania potraw zubażamy naszą dietę nie tylko w witaminy i minerały ale także inne składniki pokarmowe, w [...]
[...] ma miejsce gdy na krótko przed zawodami został zużyty w treningu glikogen mięśniowy i nie został on odbudowany z uwagi na krótki czas lub na małą podaż węglowodanów. (Dieta białkowa a nie węglowodanowa). Odbudowa zapasów glikogenu po ciężkim treningu lub zawodach może trwać 48 godzin a nawet dłużej. Istnieje możliwość zwiększenia ilości [...]
[...] ma miejsce gdy na krótko przed zawodami został zużyty w treningu glikogen mięśniowy i nie został on odbudowany z uwagi na krótki czas lub na małą podaż węglowodanów (dieta białkowa a nie węglowodanowa). Odbudowa zapasów glikogenu po ciężkim treningu lub zawodach może trwać 48 godzin a nawet dłużej. Istnieje możliwość zwiększenia ilości [...]
[...] wysiłku fizycznego. Oznacza to, iż w pierwszej kolejności należy uzupełnić straty glikogenu mięśniowego i wątrobowego, jak również pokryć zwiększone zapotrzebowanie na białko będące wynikiem wykonanego intensywnego wysiłku fizycznego1,2,3. Dodatek białka do węglowodanów przyspiesza tempo regeneracji glikogenu4,5,6 oraz korzystnie wpływa na [...]
[...] ma miejsce gdy na krótko przed zawodami został zużyty w treningu glikogen mięśniowy i nie został on odbudowany z uwagi na krótki czas lub na małą podaż węglowodanów (dieta białkowa a nie węglowodanowa). Odbudowa zapasów glikogenu po ciężkim treningu lub zawodach może trwać 48 godzin a nawet dłużej. Istnieje możliwość zwiększenia ilości [...]
[...] gdy stwierdza się wzrost poziomu (powyżej normy) GH-zależnych markerów. Do markerów hGH należą 4 markery pochodzenia wątrobowego: IGF-1 (insulinopodobny czynnik wzrostu); białko 2-wiążące IFG-1 (IGF-2BG); białko 3-wiążące IGF1 (IGF-3BG); ALS (acid labile sub-unit) oraz 4 markery pochodzenia kostnego: osteokalcina, prokolagen typ III (P-III-P), [...]